Jeremy Bittermann Photography

San Francisco State University Mashouf Wellness Center

Interface Engineering provided MEP engineering, lighting design and fire/life safety and energy services to San Francisco State University’s new 112,270 sf recreation and wellness center.

San Francisco, California
Client:

WRNS Studio

Building Size:

112,270 sf

Project Cost:

$53 million

Certifications:

Seeking LEED Platinum

The building consists of three levels with a space program that includes, a two-court gymnasium with storage, a multi-activity court with storage, an elevated jogging track, event lobby and support space, three multi-purpose/group fitness studios, two racquetball courts, a climbing wall, a classroom, indoor natatorium and  support space, wellness program space, outdoor recreation resources space, and an administrative office suite.

Sustainable features include:
 » Variable air volume system using the temperate climate for maximum economizing for cooling in conjunction with displacement ventilation.
 » Return air plenum system with building relief fans to minimize fan energy.
 » Digital scroll compressors for providing tight temperature and humidity control at the natatorium.
 » Heat recovery coil at natatorium to reduce reheat energy.
 » Grey water and pool back wash treatment system for building non-potable re-use.
 » Photovoltaic system.


Jeremy Bittermann Photography
Jeremy Bittermann Photography
Jeremy Bittermann Photography