Skip to content
WRNS Studio

Microsoft Silicon Valley Campus

Mountain View, California

Client: WRNS Studio

Building Size: 640,000 sf

Certifications: Seeking LEED Platinum, Living Building Challenge Water Petal, + WELL Building Certifications

Microsoft is completing a major modernization and addition to its Mountain View facility. The project includes five major elements:

  • Renovation of existing buildings – 187,000 sf
  • Addition of new Central Utility Plant – 12,000 sf
  • Construction of new building – 436,400 sf
  • Construction of new parking garage – 323,600 sf and 925 stalls
  • Demolition of existing buildings - Buildings 1, 3, and 4

Spaces envisioned to go into the new Campus are: Employee office spaces, software and hardware labs, amenities such as a conference center, company store, fitness center and a cafeteria. When complete, the Microsoft project will be the largest cross laminated timber structure in the world to date.

Sustainable features will include:

  • Energy hydronic loop to serve entire campus
  • Heat recovery chillers to provide heating hot water and chilled water without the use of gas or combustion
  • Natural ventilation controls for economizer and night flus
  • Energy recovery mechanical ventilation system



Brentwood Library

Brentwood, California

Lumen at Tysons

Tysons Corner, Virginia